Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym
Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 391 kalorii, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz syrop kukurydziany, skórkę pomarańczową, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sok z pomarańczy, śliwek i winogron, Tarta Śliwkowa Tatin Z Grzanym Sorbetem Śliwkowym, oraz Galaretka Z Miodem, Śliwkami I Jeżynami Z Sorbetem Śliwkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz śliwki, cukier i 1/4 szklanki wody w ciężkim średnim rondlu. Gotować na średnim ogniu, aż śliwki będą miękkie i płyn będzie syropowaty, o 12 protokół. Całkowicie fajne.
Przenieść mieszaninę śliwek do procesora i puree, aż będzie prawie gładka.
Wymieszać z sokiem pomarańczowym, syropem kukurydzianym, winem śliwkowym, skórką pomarańczową, sokiem z cytryny, ekstraktem z wanilii i szczyptą soli.
Dodać śmietanę i proces tylko do dobrze wymieszane.
Przenieść mieszaninę do maszyny do lodów i przetworzyć zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść mieszaninę do zakrytego pojemnika i zamrozić do twardości, około 3 godzin. (Sorbet można przygotować 2 dni wcześniej. Zamrozić.) Sorbet miarka do misek.
Skropić dodatkowe wino śliwkowe na sorbet i podawać.