Śliwkowa Tarta Pomidorowa
Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.14 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 161 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sól kuchenną, sól koszerną, bazylię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Śliwkowa Tarta Pomidorowa, Plum Delicious: Tarta Z Kremem Śliwkowym Damson, oraz Tarta Śliwkowa Tatin Z Grzanym Sorbetem Śliwkowym.
Instrukcje
Mąkę i sól ubić w misce. Blenderem do ciast lub 2 nożami pokroić w masło i mozzarellę do wielkości grochu.
Posypać 1 Łyżką. woda z lodem na wierzchu, mieszając widelcem, aby równomiernie nawilżyć.
Dodaj wodę, aż ciasto się połączy po naciśnięciu. Pat ciasto razem, aby utworzyć piłkę i lekko ugniatać. Spłaszczyć piłkę na dysku, owinąć w papier woskowy i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut lub do 2 dni.
Na posypanej mąką powierzchni, za pomocą wałka do ciasta z mąką, rozwałkuj ciasto na 11-calową rundę. Łatwość w 9-calowy Żłobiony tart pan z wyjmowanym dnem. Złóż zwis i naciśnij ciasto z boku patelni, aby rozciągało się 1/8 cala nad obręczą. Linia z pergaminem i przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 15 minut.
Rozgrzej piekarnik do 218°. napełnij skorupę ciężarami ciasta i piecz przez 15 minut.
Wyjąć pergamin i masy i piec przez 5 minut dłużej.
Niech pan ostygnie na stojaku.
Dodać do napełniania: w dużej patelni nonstick, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować do miękkości, o 5 protokół.
Dodać pomidory śliwkowe, koncentrat pomidorowy, sól i pieprz; gotować, mieszając, aż gruby, 15 do 20 protokół. Wymieszać z bazylią.
Przenieść do miski i ostudzić do temperatury pokojowej, o 25 protokół.
Rozłóż mieszaninę pomidorów na skórce i top z pokrojonymi pomidorami.
Zdjąć stronę patelni, udekorować bazylią i podawać.