Łódki ze spaghetti squash
Spaghetti Squash Boats może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej skrzynki z przepisami na przystawki. Ten bezglutenowy, laktoowowegetariański i pierwotny przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 65 centów za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 2 g tłuszczu i łącznie 73 kalorie . 58 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, częściowo odtłuszczonego sera mozzarella, pieczarek i grzybów. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Sponacular wynoszącą 67% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Spaghetti Squash Boats , Crab Salad in Avocado Boats i Zucchini Pizza Boats .
Instrukcje
Przekrój dynię wzdłuż na pół i usuń pestki.
Umieść dynię, przeciętą stroną do dołu, w naczyniu do pieczenia. Napełnij naczynie gorącą wodą do głębokości 1/2 cala.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375° przez 30–40 minut lub do miękkości.
Gdy dynia będzie na tyle chłodna, że będzie można ją wziąć do ręki, wyjmij ją łyżką, rozdzielając włókna widelcem; odłóż skorupki i dynię na bok.
Na patelni smaż wołowinę, cebulę i zieloną paprykę na średnim ogniu, aż mięso straci różowy kolor; odcedź.
Dodaj pieczarki, czosnek, bazylię, oregano, sól i pieprz; smaż i mieszaj przez 2 minuty.
Dodaj pomidory; gotuj i mieszaj przez 2 minuty. Wymieszaj z dynią.
Gotować bez przykrycia, aż płyn odparuje, około 10 minut. Napełnić muszle; umieścić w płytkim naczyniu do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 15 minut.
Posyp serem i piecz jeszcze przez 5 minut lub do momentu, aż ser się rozpuści.