Łódeczki z cukinii i fasoli pinto

Łódeczki z cukinii i fasoli pinto
Jeśli masz około 30 minut , aby spędzić je w kuchni, łódki z cukinii z fasoli pinto mogą być niesamowitym przepisem na danie bezglutenowe i wegetariańskie lacto ovo . Ten przepis jest dla 4 osób. To danie główne ma 368 kalorii , 18 g białka i 12 g tłuszczu na porcję. Za 2,71 USD za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek, mielony kminek, wodę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 77% . Ta ocena jest solidna. Wypróbuj łódki z pizzy z cukinii , wegańskie łódki z faszerowanej cukinii i domowy twardy wieczór taco z carnitas i fasolą pinto , aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Przekrój cukinię wzdłuż na pół. Wydrąż miąższ, pozostawiając skorupkę o grubości 3/8 cala. Pokrój miąższ i odstaw. W garnku typu Dutch oven zagotuj wodę z solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Dodaj skorupki cukinii i gotuj przez 5–8 minut lub do momentu, aż będą chrupiące i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
3
Odcedź i odstaw.
4
Na dużej patelni podsmaż cebulę i miąższ cukinii na oleju, aż będą chrupiące i miękkie. Dodaj fasolę, kukurydzę, sos pomidorowy, sos chili, kolendrę i kmin. Smaż na średnim ogniu przez 5 minut lub do momentu podgrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Posyp serem; przykryj i gotuj przez 1 minutę lub do momentu roztopienia się sera. Nałóż łyżką do skorupek cukinii; posyp pomidorem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn