Łódeczki z cukinii i fasoli pinto

Łódeczki z cukinii i fasoli pinto
Jeśli masz około 30 minut , aby spędzić je w kuchni, łódki z cukinii z fasoli pinto mogą być niesamowitym przepisem na danie bezglutenowe i wegetariańskie lacto ovo . Ten przepis jest dla 4 osób. To danie główne ma 368 kalorii , 18 g białka i 12 g tłuszczu na porcję. Za 2,71 USD za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek, mielony kminek, wodę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 77% . Ta ocena jest solidna. Wypróbuj łódki z pizzy z cukinii , wegańskie łódki z faszerowanej cukinii i domowy twardy wieczór taco z carnitas i fasolą pinto , aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Przekrój cukinię wzdłuż na pół. Wydrąż miąższ, pozostawiając skorupkę o grubości 3/8 cala. Pokrój miąższ i odstaw. W garnku typu Dutch oven zagotuj wodę z solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Dodaj skorupki cukinii i gotuj przez 5–8 minut lub do momentu, aż będą chrupiące i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
3
Odcedź i odstaw.
4
Na dużej patelni podsmaż cebulę i miąższ cukinii na oleju, aż będą chrupiące i miękkie. Dodaj fasolę, kukurydzę, sos pomidorowy, sos chili, kolendrę i kmin. Smaż na średnim ogniu przez 5 minut lub do momentu podgrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Posyp serem; przykryj i gotuj przez 1 minutę lub do momentu roztopienia się sera. Nałóż łyżką do skorupek cukinii; posyp pomidorem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn