Łosoś ze słodką glazurą Chili, groszkiem cukrowym i wąsami grochu

Łosoś ze słodką glazurą Chili, groszkiem cukrowym i wąsami grochu
Łosoś ze słodką glazurą Chili, groszkiem cukrowym i wąsami grochu może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 363 kalorie, 38g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.45 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 176 smakoszy i kucharzy. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Jeśli masz sos sojowy, wino ryżowe, groszek cukrowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Łosoś ze słodką glazurą Chili, groszkiem cukrowym i wąsami grochu, Łosoś ze słodką glazurą Chili, groszkiem cukrowym i wąsami grochu, oraz Pieczony Łosoś Z Polewą Miso I Groszkiem Cukrowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Linia obramowana blachą do pieczenia z folią. Pokryć sprayem zapobiegającym przywieraniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
2
Ubić sos chili, 2 łyżki sosu sojowego i 1 łyżkę imbiru w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Umieścić filety z łososia, skórą do dołu, na przygotowanym arkuszu. Łyżka sos chili marynaty nad i odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut. Podgrzej brojlery. Łyżka pozostałej marynaty na blasze do pieczenia nad filetami z łososia. Łosoś Broil bez obracania, aż zbrązowieje w miejscach i prawie nieprzezroczyste w centrum, 6 do 10 minut, w zależności od grubości filetu. Tymczasem rozgrzać olej roślinny w woku lub ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Dodaj pozostałe 1 łyżka imbiru i mielonego czosnku; mieszać aż aromatyczne, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
5
Dodać groszek cukrowy i wymieszać, aż będzie krucho-miękki, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szynka Prosciutto, Szynka Iberyjska Lub Inna Wysokiej Jakości Szynka Pokrojona W KostkęSzynka Prosciutto, Szynka Iberyjska Lub Inna Wysokiej Jakości Szynka Pokrojona W Kostkę
6
Dodaj pozostałe 1 łyżka sosu sojowego, wino ryżowe, i groch wici i mieszać tylko do zwiędnięcia, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino RyżoweWino Ryżowe
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
7
Skropić olejem sezamowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
8
Umieść 1 filet z łososia na każdym talerzu. Łyżka ciepłej mieszanki grochu na filety z łososia i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia72
Magazyn