Łosoś ze słodką glazurą Chili, groszkiem cukrowym i wąsami grochu

Łosoś ze słodką glazurą Chili, groszkiem cukrowym i wąsami grochu może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 363 kalorie, 38g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.45 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 176 smakoszy i kucharzy. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Jeśli masz sos sojowy, wino ryżowe, groszek cukrowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Łosoś ze słodką glazurą Chili, groszkiem cukrowym i wąsami grochu, Łosoś ze słodką glazurą Chili, groszkiem cukrowym i wąsami grochu, oraz Pieczony Łosoś Z Polewą Miso I Groszkiem Cukrowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia obramowana blachą do pieczenia z folią. Pokryć sprayem zapobiegającym przywieraniu.
Ubić sos chili, 2 łyżki sosu sojowego i 1 łyżkę imbiru w małej misce.
Umieścić filety z łososia, skórą do dołu, na przygotowanym arkuszu. Łyżka sos chili marynaty nad i odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut. Podgrzej brojlery. Łyżka pozostałej marynaty na blasze do pieczenia nad filetami z łososia. Łosoś Broil bez obracania, aż zbrązowieje w miejscach i prawie nieprzezroczyste w centrum, 6 do 10 minut, w zależności od grubości filetu. Tymczasem rozgrzać olej roślinny w woku lub ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pozostałe 1 łyżka imbiru i mielonego czosnku; mieszać aż aromatyczne, o 30 sekund.
Dodać groszek cukrowy i wymieszać, aż będzie krucho-miękki, o 2 protokół.
Dodaj pozostałe 1 łyżka sosu sojowego, wino ryżowe, i groch wici i mieszać tylko do zwiędnięcia, o 1 minutę.
Skropić olejem sezamowym.
Umieść 1 filet z łososia na każdym talerzu. Łyżka ciepłej mieszanki grochu na filety z łososia i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.