Łosoś ze skórką migdałową z porem i kremem cytrynowym
Migdałowy łosoś z porem i kremem cytrynowym to pescatarian przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 693 kalorie. Na $4.95 za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz filety z łososia, sól, por i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. 2 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Lemon Almond Crusted Salmon, Łosoś pistacjowy z sosem śmietanowym cytrynowym, oraz Migdałowy Chrupiący Łosoś.
Instrukcje
1
Roztopić 2 łyżki masła w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj pory; smażyć 2 minuty. Zmniejszyć ogień do niskiej; przykryć i gotować, aż pory są bardzo miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 20 protokół. Dodać sok z cytryny i mieszać, aż płyn odparuje, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
3
Wymieszać w śmietanie. Dusić, aż lekko zmniejszona, o 2 protokół. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miniaturowe Wafle Waniliowe
4
Przenieść mieszaninę do blendera. Zmiksować na gładką masę. Przecedzić sos do tego samego rondla, naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej płynu. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem. Czy sos z wyprzedzeniem może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Na talerzu wymieszać migdały, natkę pietruszki, skórkę cytryny, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
Crostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Umieść mąkę na innym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
7
Łososia posypać solą i pieprzem. Łososia zanurzyć w mące, wytrząsając nadmiar. Lekko posmarować 1 stronę łososia ubitym jajkiem. Naciśnij szczotkowaną stronę łososia do mieszanki migdałów, lekko naciskając, aby przylegać. Ułóż łososia, orzech do góry, na blasze do pieczenia.Rozpuścić 1 łyżkę masła z 1 łyżką oleju w każdym z 2 ciężkich dużych patelni na średnim ogniu.
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
8
Dodaj połowę łososia do każdej patelni, strona pokryta migdałami w dół, i gotować, aż skorupa jest brązowy, o 5 protokół. Odwróć łososia. Smażyć, aż łosoś jest gotowane przez i nieprzezroczyste w centrum, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
9
Przełożyć łososia na talerze.Podgrzać sos, mieszając na średnim ogniu. Łyżka wokół łososia i podawać.
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.