Łosoś ze skórką migdałową z porem i kremem cytrynowym
Łosoś z migdałami z porem i kremem cytrynowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 693 kalorie, 42g białka, oraz 50 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.95 za porcję. Mieszanka pietruszki, bitej śmietany, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łosoś ze skórką migdałową z porem i kremem cytrynowym, Lemon Almond Crusted Salmon, oraz Łosoś pistacjowy z sosem śmietanowym cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić 2 łyżki masła w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj pory; sauté 2 minuty. Zmniejszyć ogień do niskiej; przykryć i gotować, aż pory są bardzo miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 20 protokół. Dodać sok z cytryny i mieszać, aż płyn odparuje, około 1 minuty.
Wymieszać w śmietanie. Dusić, aż lekko zmniejszona, o 2 protokół. Lekko schłodzić.
Przenieść mieszaninę do blendera. Zmiksować na gładką masę. Przecedzić sos do tego samego rondla, naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej płynu. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem. (Sos można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Na talerzu wymieszać migdały, natkę pietruszki, skórkę cytryny, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Umieść mąkę na innym talerzu.
Łososia posypać solą i pieprzem. Łososia zanurzyć w mące, wytrząsając nadmiar. Lekko posmarować 1 stronę łososia ubitym jajkiem. Naciśnij szczotkowaną stronę łososia do mieszanki migdałów, lekko naciskając, aby przylegać. Ułóż łososia, orzech do góry, na blasze do pieczenia.
Rozpuścić 1 łyżkę masła z 1 łyżką oleju w każdym z 2 ciężkich dużych patelni na średnim ogniu.
Dodaj połowę łososia do każdej patelni, strona pokryta migdałami w dół, i gotować, aż skorupa jest brązowy, o 5 protokół. Odwróć łososia. Sauté aż łosoś jest gotowane przez i nieprzezroczyste w centrum, o 5 protokół.
Przełożyć łososia na talerze.
Podgrzać sos, mieszając na średnim ogniu. Łyżka wokół łososia i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Można spróbować Laguna Winery Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
![Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay]()
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.