Łosoś ze skórką migdałową z porem i kremem cytrynowym
Łosoś z migdałami z porem i kremem cytrynowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 693 kalorie, 42g białka, oraz 50 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.95 za porcję. Mieszanka pietruszki, bitej śmietany, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łosoś ze skórką migdałową z porem i kremem cytrynowym, Lemon Almond Crusted Salmon, oraz Łosoś pistacjowy z sosem śmietanowym cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Roztopić 2 łyżki masła w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj pory; sauté 2 minuty. Zmniejszyć ogień do niskiej; przykryć i gotować, aż pory są bardzo miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 20 protokół. Dodać sok z cytryny i mieszać, aż płyn odparuje, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Por
3
Wymieszać w śmietanie. Dusić, aż lekko zmniejszona, o 2 protokół. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
4
Przenieść mieszaninę do blendera. Zmiksować na gładką masę. Przecedzić sos do tego samego rondla, naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej płynu. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem. (Sos można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Na talerzu wymieszać migdały, natkę pietruszki, skórkę cytryny, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z Cytryny
Migdały
Pietruszka-nać
Pieprz
Sól
6
Umieść mąkę na innym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
7
Łososia posypać solą i pieprzem. Łososia zanurzyć w mące, wytrząsając nadmiar. Lekko posmarować 1 stronę łososia ubitym jajkiem. Naciśnij szczotkowaną stronę łososia do mieszanki migdałów, lekko naciskając, aby przylegać. Ułóż łososia, orzech do góry, na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Migdały
łosoś
Mąka Uniwersalna
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
8
Rozpuścić 1 łyżkę masła z 1 łyżką oleju w każdym z 2 ciężkich dużych patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Olej Do Smażenia
9
Dodaj połowę łososia do każdej patelni, strona pokryta migdałami w dół, i gotować, aż skorupa jest brązowy, o 5 protokół. Odwróć łososia. Sauté aż łosoś jest gotowane przez i nieprzezroczyste w centrum, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
łosoś
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Przełożyć łososia na talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
11
Podgrzać sos, mieszając na średnim ogniu. Łyżka wokół łososia i podawać.
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Można spróbować Laguna Winery Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.