Łosoś zapiekany z przecierem z rukoli
Need a bezglutenowe, przyjazne fodmap i pescatariańskie danie główne? Zapiekany łosoś z przecierem z rukoli może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 300 kalorii. Na 4,68 zł / porcja, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka masła, soli, ziemniaków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Łosoś zapiekany ze szparagową sałatką cytrynową, czerwonym winem i puree z rukoli, Łosoś zapiekany z pędami grochu i rukolą, oraz Pieczony łosoś z nasionami konopi, kiełkiem rzodkiewki i sałatką z rukoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 8 szklanek wody do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku.
Dodać ziemniaki i gotować 15 protokół.
Dodać rukolę i gotować dodatkowe 10 minut.
Umieścić mieszaninę rukoli ziemniaczanej, masło i 1/4 łyżeczki soli w robocie kuchennym, i proces do gładkiej; odstawić, i ogrzać.
Podgrzać 2 łyżki wody w dużej patelni nonstick na małym ogniu.
Dodaj paprykę; przykryć i gotować 10 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Mieszanka papryki łyżka do miski; odstawić i ogrzać.
Pozostałą 1/4 łyżeczki soli posypać rybą; odstawić. Patelnia płaszcz z natryskiem do gotowania, i umieścić na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj rybę i gotuj 4 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować podczas testowania widelcem.
Łyżka 1/3 szklanki mieszanki puree rukoli na każdym z 6 talerzy; ułóż 1 filet na każdym talerzu,a na wierzchu każdy z 2 łyżkami mieszanki papryki.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować win Chardonnay z perspektywy czasu. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.