Łosoś zapiekany z pestkami dyni-pesto z kolendry
Łosoś zapiekany z pestkami dyni-pesto z kolendry to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 1 porcją. Na 16,61 zł / porcja, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 1264 kalorii, 146g białka, oraz 69g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz filety z łososia, popękane nasiona kolendry, limonkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pestki dyni można śledzić to danie główne z Kora Dyni jako deser. 142 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Łosoś zapiekany z pestkami dyni-pesto z kolendry, Pieczony łosoś z pesto Cilantro-Pepito, oraz Pesto Z Kolendry I Pesto Z Pestek Dyni.
Instrukcje
Ciepło 1 1/2 tsp. olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj pestki dyni; smażyć, aż zacznie brązowieć i pop, o 2 protokół.
Przenieść nasiona do ręczników papierowych, aby osuszyć; ostudzić. Patelnia rezerwowa. Puls 6 Łyżek. nasiona dyni, kolendra, nasiona kolendry i czosnek w maszynce, aż grubo posiekane. Po uruchomieniu maszyny stopniowo dodawaj 1 łyżkę. sok z limonki, 1/4 szklanki oleju, następnie 1/4 szklanki wody, mieszając do grubych czystych form. Doprawić pesto do smaku solą, pieprzem i w razie potrzeby sokiem z limonki.
Ciepło Pozostałe 1 tsp. olej w reserved patelni na średnim ogniu. Filety z łososia doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do patelni i gotować, aż tylko nieprzezroczyste w centrum, 34 minut na stronę.
Umieścić filety na talerzach. Łyżka pesto.
Dekoruj pozostałymi pestkami dyni.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować La Crema Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.