Łosoś z sosem maślanym Dijon, szparagami i masłem ziołowym
Łosoś z sosem maślanym Dijon, szparagami i masłem ziołowym Pasta do włosów Angel wymaga ok. 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 922 kalorie, 41g białka, oraz 44g tłuszczu. Na 4,68 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 2. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, szparagi, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Angel Hair Makaron Z Brokułami I Masłem Ziołowym, Kurczak Saltimbocca z brązowym masłem Angel Hair Pasta, oraz Wiosenne Szparagi Angel Hair Pasta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść szparagi włócznie na dużej patelni, i wlać wystarczającą ilość wody, aby pokryć dno patelni o 1/2 cala głębokości.
Umieść patelnię na średnim ogniu, doprowadzić do wrzenia, i zmniejszyć ogień do średniej-niskiej. Dusić, aż woda wyparuje, o 5 protokół.
Wymieszać niesolone masło i orzeszki pekan na patelni ze szparagami, i niech gotować, aż szparagi zaczynają brązowy i orzeszki pekan są pachnące, o 2 Więcej minut.
Filety z łososia przyprawiamy solą i czarnym pieprzem i odstawiamy na około 5 minut; nadmiar wilgoci odkleić papierowymi ręcznikami.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu, i smażyć filety z łososia w gorącym oleju, aż rumiane i płatki miąższu łatwo i jest prawie nieprzezroczyste w środku, 4 do 5 minut na stronie. Wycisnąć pół cytryny na filety z łososia, jak gotować.
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia; wymieszaj makaron z anielskimi włosami i wróć do wrzenia. Gotować makaron odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż gotowane przez, ale jeszcze lekko twarde, 4 do 5 protokół.
Dobrze odcedzić i wrócić do rondla.
Do ugotowanego makaronu wymieszać 2 łyżki masła, natkę pietruszki i bazylii, posypać solą i czarnym pieprzem do smaku.
Aby zrobić sos, roztopić 2 Więcej łyżek masła w małym rondlu na małym ogniu, aż się stopi; wymieszać z musztardą Dijon, i wycisnąć pozostałą cytrynę w połowie do sosu. Pozostawić na wolnym ogniu przez około 3 protokół do mieszania smaków.
Aby podać, podziel makaron angel hair między dwa talerze, każdą porcję makaronu uzupełnij połową szparagów i orzechów pekan, a na szparagach ułóż filet. Łyżka Dijon dressing na filety do podania.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.