Łosoś z Satsuma-glazura sojowa

Łosoś z Satsuma-glazura sojowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 326 kalorii, 35g białka, oraz 13g tłuszczu. Na $4.3 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz sok pomarańczowy satsuman, olej canolan, skrobia kukurydziana i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Endywia pieczona z glazurą Satsuma, Lepki łosoś z sałatką satsuma, oraz Satsuma Pistachio Dacquoise & Satsuma Pistachio Buttercream dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 9 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym.
Dodać łososia do worka; uszczelnić. Marynować w lodówce 1 godzinę, obracając od czasu do czasu.
Wyjąć łososia z worka, zastrzegając marynatę. Przecedzić marynatę przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe.
Marynatę umieścić w małym rondlu na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki (o 6 protokół).
Połączyć 1 łyżkę wody i skrobi kukurydzianej w małej misce, mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę, stale mieszając.
Dodaj pomarańczowe sekcje; gotować 30 sekund. Odstawić; ogrzać.
Umieść łososia na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania; broil 8 minut lub do pożądanego stopnia doneness.
Posypać zielonymi paskami cebuli.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
![Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay]()
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.