Łosoś z olejem bazyliowym

Łosoś z olejem bazyliowym
Łosoś z olejem bazyliowym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 292 kalorie, 34g białka, oraz 16G tłuszczu. Na $4.9 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz oliwę z oliwek, liście bazylii, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Łosoś Bazyliowy, Basil Caesar Salmon, oraz Łosoś w / cytryna i bazylia dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Napełnij miskę do połowy lodowatą wodą. Ustawić brojlery na wysokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek
2
Łososia ułożyć na wyłożonej folią patelni brojlerów i doprawić 1/4 łyżeczki soli. Gotować, bez obracania, aż łosoś będzie tego samego koloru w całym i płatków łatwo, 7 do 10 minut, w zależności od grubości; odstawić. W międzyczasie dodaj bazylię do garnka i gotuj przez 5 sekund. Używając łyżki z rowkiem, przenieś bazylię do lodowatej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
łosośłosoś
BazyliaBazylia
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
GarnekGarnek
3
Odcedzić i ścisnąć, aby usunąć nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Umieścić na ręczniku papierowym i osuszyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
Bazylia, olej, pieprz i pozostałą sól umieścić w blenderze i puree, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
BazyliaBazylia
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Łososia przełożyć na pojedyncze talerze i skropić olejem bazyliowym. (Pozostały olej można przykryć i schłodzić do 2 tygodni.) Wskazówka: ten aromatyczny olej można również skropić kukurydzą na kolbie, grillowanym lub pieczonym kurczakiem, świeżą mozzarellą lub fetą, gotowanymi młodymi ziemniakami, pieczonymi warzywami, jajkami sadzonymi, chlebem wiejskim i zupą warzywną lub białą fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarellaświeża Mozzarella
Kukurydza Na KolbieKukurydza Na Kolbie
Nowy ZiemniakNowy Ziemniak
WarzywaWarzywa
Olejek BazyliowyOlejek Bazyliowy
Cały KurczakCały Kurczak
łosośłosoś
ChlebChleb
JajkoJajko
Ser FetaSer Feta
ZupaZupa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia82
Magazyn