Łosoś z musztardą i soją

Łosoś z musztardą i soją
Musztardowo-sojowy łosoś jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 315 kalorii. Na 4,14 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz musztardę dijon, filety z łososia, pieprz i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Aby zużyć galaretkę można śledzić to danie główne z Papryka Jelly Cornmeal Thumbprint Cookies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 84%. Podobne przepisy to Sticky Ginger Soy Glazed Chicken, Łosoś Szkliwiony Musztardą, oraz Klon i musztarda-glazurowany łosoś.

Instrukcje

1
Doprowadzić pierwsze 3 składniki do wrzenia w średnim rondlu na średnim ogniu; zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Usunąć i zarezerwować połowę mieszanki galaretki pieprzowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka PieprzowaGalaretka Pieprzowa
3
Filety z łososia umieścić na wysmarowanym drucianym stojaku na blasze do pieczenia wyłożonej folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4
Filety posypać pieprzem i posmarować pozostałą mieszaniną galaretki pieprzowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka PieprzowaGalaretka Pieprzowa
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
5
Filety Broil 5 cali od ciepła 8 do 10 minut lub do pożądanego stopnia doneness.
6
Wyjąć z piekarnika i szczotkować z zastrzeżoną mieszaniną galaretki pieprzowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka PieprzowaGalaretka Pieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
7
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia48
Magazyn