Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Łosoś z salsą imbirowo-cytrusową może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 355 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $3.95 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól, wodę, wapno i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Imbir łosoś cytrusowy z ogórkiem i salsą pomarańczową, Łosoś z salsą cytrusową, oraz Grillowany Łosoś Z Pikantną Salsą Cytrusową.
Instrukcje
1
Zetrzyj tyle skórki z cytryny, aby zrobić 2 łyżeczki; odstaw na salsę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna
Zęby Przyrodzenia
2
Cytrynę pokroić w plasterki. W 10-lub 12-calowej patelni, plastry cytryny ciepła, woda, plastry piernika, sól i pieprz do wrzenia. Gotować 3 minuty; zmniejszyć ogień do średnio-niskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Imbir
Cytryna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj łososia, strona skóry w dół, na patelni. Przykryć; gotować 7 do 10 minut lub do płatków łososia łatwo widelcem. Ostrożnie wyjąć łososia łyżką szczelinową. Przykryć; przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, ale nie dłużej niż 24 godziny. Wyrzucić płynną mieszaninę na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Patelnia
4
W średniej niemetalowej misce wymieszaj pomarańcze, limonkę, paprykę, szczypiorek, miód, starty piernik, olej i 2 łyżeczki skórki cytrynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Imbir
Skórka Z Cytryny
Pomarańczowy
Szczypiorek
Miód
Wapno
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Aby podawać, ostrożnie usuń skórę z łososia; ułóż łososia na talerzu. Łyżka salsy nad łososiem, za pomocą łyżki szczelinowej.
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.