Łosoś z groszkiem, żółtą papryką i koperkiem-pistachio Pistou
Łosoś z groszkiem, żółtą papryką i koperkiem-pistacjowy Pistou to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na $6.0 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 519 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis z Bon Appetit ma 44 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz filety z łososia, ząbek czosnku, paprykę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Łosoś z groszkiem, żółtą papryką i koperkiem-pistachio Pistou, Koper Cytrynowy Groszek I Ciecierzyca, oraz Izraelski groszek kuskus i koperek.
Instrukcje
1
Wymieszaj koperek, zieloną cebulę, pistacje i 1/4 szklanki oleju w średniej misce. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Czy z wyprzedzeniem Pistou może być wykonany 2 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Zielona Cebula
Orzechy Pistacjowe
Koper
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Odstawić w temperaturze pokojowej.
3
Rozgrzać 1/2 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodać paprykę i smażyć, aż zacznie mięknąć, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
5
Dodać groszek snap, czosnek i 1/4 szklanki wody; posypać solą. Smażyć, aż warzywa będą po prostu miękkie i woda odparuje, 2 do 3 protokół. Wymieszać 1 okrągłą łyżkę pistou.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Groszek Cukrowy
Czosnek
Woda
Sól
6
Przenieść warzywa na talerz; namiot z folią, aby utrzymać ciepło. Reserve patelnia (nie czyścić).
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Folia Aluminiowa
7
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju w reserved patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Łososia posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
łosoś
9
Miejsce łososia, strona skóry w dół, na patelni; gotować, aż skóra jest chrupiąca, o 3 protokół. Włącz łososia i gotować, aż prawie nieprzejrzyste w środku, o 3 minuty dłużej. Filety z łososia układamy na warzywach na półmisku. Łyżka trochę pistou w dół środka każdego fileta i podawać, mijając Pozostałe pistou obok.
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Foley Johnson Carneros Chardonnay. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.