Łosoś w sosie ostrygowym
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Łosoś w sosie ostrygowym może być świetnym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 304 kalorie, 30g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 3,56 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sos ostrygowy, skrobię kukurydzianą, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Łosoś z sosem ostrygowym i bazylią, Pieczony łosoś z boczkiem w sosie Pieczarkowo-ostrygowym, oraz Zupa na gorąco z łososiem i boczniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu. Wymieszać z czosnkiem i brązowym cukrem, i gotować, aż czosnek jest lekko rumiane. Wymieszać z zieloną cebulą i gotować do miękkości.
Wymieszać w sosie ostrygowym i wodzie.
Umieść filety z łososia na patelni i zmniejsz ciepło do średnio niskiego. Mieszanka sosu łyżka na filety. Gotuj od 10 do 15 minut, aż ryba będzie łatwo płatkowana widelcem.
Wyjmij rybę z patelni i odstaw na bok.
Do pozostałej mieszanki sosu wymieszać skrobię kukurydzianą i ciepłą wodę. Mieszać aż zgęstnieje do pożądanej konsystencji.
Wylać łososia do podania.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.