Łosoś w sosie Gravlax
Łosoś z sosem Gravlax może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 562 kalorie, 45g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 5,63 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób naprawdę lubiło to skandynawskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz filet z łososia, sól, musztardę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Łososiowy Gravlax, Łososiowy Gravlax, oraz Jak zrobić łosoś Gravlax.
Instrukcje
W małej szklance lub misce ze stali nierdzewnej ubij razem musztardę i wodę.
Ubić majonez, miód, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki koperku.
Podgrzej brojlery. Łososia natrzeć z obu stron olejem.
Umieść kawałki w patelni brojlerów lub na blasze do pieczenia, po stronie skóry w dół, około 2 cale od siebie.
Posypać 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki koperku i pieprzem. Smażyć ryby, aż złoty kolor i ledwo zrobione (ryby powinny być nadal półprzezroczyste w środku), o 6 minut na 1-calowy gruby filet.
Alternatywy dla ryb: ponieważ idzie tak dobrze z sosem, łosoś jest trudny do pobicia dla tego przepisu. Można jednak zastąpić inne grube filety, takie jak grouper, jesiotr lub halibut.
Test-Kuchnia Wskazówka: Jeśli smażysz lub pieczesz filet z łososia ze skórą i chcesz podawać go bez skóry, ugotuj filet od strony skóry w dół, a następnie po prostu przesuń dużą szpatułkę między gotowanym miąższem a skórą i podnieś filet. Jest to szczególnie łatwe, jeśli nie smarujesz skóry lub patelni, aby skóra przyklejała się do patelni. Wyłożyć patelnię folią aluminiową, aby ułatwić czyszczenie.
Rekomendacja wina: koperek i łosoś są najlepsze z aromatycznym winem z dużą ilością kwasowości. Spróbuj Sauvignon blanc (np. Sancerre) lub chenin blanc (np. Vouvray) z Doliny Loary we Francji.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.