Łosoś w sosie bazyliowym
Łosoś w sosie bazyliowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 607 kalorii, 34g białka, oraz 52g tłuszczu. Na 4,54 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, bazylii, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Łosoś z sosem bazyliowym. *****, Grillowany łosoś z bazylią i sosem holenderskim, oraz Łosoś Prowansalski Z Sosem Pomidorowo-Bazyliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Łososia skropić oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem. Odstawić 10 minut do wchłonięcia smaku.
W międzyczasie połącz bazylię, 1/2 szklanki oliwy z oliwek i pozostałe składniki w robocie kuchennym. Pulsować, aż drobno posiekane, i odstawić.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Smażyć łososia 4 do 5 minut z każdej strony, lub do pożądanego stopnia doneness.
Miejsce na talerzach. Na ciepłej patelni podgrzej SOS bazyliowy i zalej łososiem.
Idealne połączenie: Kalifornijska ekspertka ds. stylu życia Susie Coelho poleca Meridian Pinot Noir do łososia z sosem bazyliowym. Odrobina cytryny oznacza, że przepis będzie działać równie dobrze z Chardonnay Meridian. Inną opcją jest Meridian Sauvignon Blanc. Jego jasna, słoneczna jakość pasuje do kwasowości pomidorów.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.