Łosoś Szkliwiony Balsamiczny
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Łosoś szkliwiony balsamicznie może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 571 kalorii, 45g białka, oraz 29g tłuszczu. Na 5,78 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 37 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka groszku cukrowego, musztarda dijon, edamame i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać syrop klonowy można śledzić to danie główne z Budyń Śniadaniowy Chia Waniliowo-Migdałowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Łosoś Szkliwiony Balsamiczny, Łosoś Szkliwiony Balsamiczny, oraz Łosoś Szkliwiony Balsamiczny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do glazury: w małym rondlu, doprowadzić ocet, syrop klonowy, musztarda i czosnek do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, aż gruby, o 12 protokół. Odstawić do ostygnięcia na 5 minut.
Dla łososia: umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Wyłóż małą blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Ułóż łososia na blasze do pieczenia.
Skropić obie strony łososia oliwą z oliwek i doprawić 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Piecz, aż łosoś jest gotowane przez i płatki łatwo widelcem, 8 do 10 minut. Odstawić do ostygnięcia na 10 minut.
Dla warzyw: na średniej patelni, rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Dodać szalotki, 1 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, i gotować, aż szalotki są zmiękczone, o 3 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż aromatyczny, o 30 sekund.
Dodać edamame i groszek snap i gotować do rozgrzania przez, o 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Podziel mieszankę warzywną na 4 talerze. Wierzch z kawałkiem łososia i skropić polewą.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Hindsight Win Chardonnay. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.