Łosoś Shioyaki
Łosoś Shioyaki może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.19 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 445 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Jeśli masz łososia sockeye, kliny cytrynowe, nori i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Łosoś Shioyaki, Ryba Grillowana W Soli: Łosoś Shioyaki, oraz Makrela Z Grilla Solonego (Saba Shioyaki) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Łososia układamy na regale chłodzącym w rondelku, filety posypujemy solą morską i schładzamy co najmniej 2 godziny i aż 5 godzin.
Rozgrzać grill do średniej-wysokiej (około 450). Złóż 12-przez 20-in. arkusz folii o dużej wytrzymałości w połowie w poprzek. Końcówką noża przebijaj otwory w folii o średnicy około 2 cali. osobno. Olej jedną stronę folii. Przetrzyj rybę olejem.
Ustaw folię z naoliwioną stroną na ruszcie do gotowania. Filety ustawić lekko oddzielone, od strony skóry w dół, na folii. Grill, przykryte, aż ryba jest ledwo gotowane przez, 7 do 12 minut. Za pomocą szerokiej szpatułki przesuń rybę ze skóry na talerz i namiot z folią. Gotować skórę na folii, aż chrupiące, 2 do 3 więcej minut.
Zdjąć folię z grilla, następnie delikatnie odkleić skórę palcami lub szeroką szpatułką (skóra może się rozerwać na kawałki).
Łososia podawać natychmiast z chrupiącą skórką, ryżem, nori, cytryną i furikake.
* Słono-słodka przyprawa shake-on, sprzedawana w azjatyckich sklepach spożywczych i w asianfoodgrocer.com.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay]()
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.