Łosoś pieczony w soli z koprem włoskim, kaparami i pomarańczą
Łosoś pieczony w soli z koprem włoskim, kaparami i pomarańczą to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.92 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka skórki pomarańczowej, sok z cytryny, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone w soli Branzino z cytrusami, koprem włoskim i ziołami, Sałatka z łososia, kopru włoskiego i pomarańczy, oraz Łosoś Miso z pomarańczą i koprem włoskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 50
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wyłóż 1 filet z łososia, skórkę do dołu, na powierzchni roboczej i doprawić białym pieprzem. Ułóż skórkę pomarańczową na łososiu i polej połowę kopru włoskiego. Przykryć drugim filetem z łososia, skórką do góry. Resztę kopru włożyć po bokach łososia tak, aby nie było odsłoniętego mięsa. Zawiąż filety razem z sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
3
Sól koszerną rozprowadzić na dużej patelni w równomiernej warstwie i piec przez 15 minut. Ostrożnie rozprowadzić 1 filiżankę gorącej soli na dnie dużej patelni bochenkowej, która ma co najmniej 5 cali szerokości. Ułóż łososia na patelni i zalej pozostałą solą rybę. Delikatnie zapakuj sól i piecz łososia przez 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
4
Tymczasem w płytkiej misce połącz soki pomarańczowe i cytrynowe z oliwą z oliwek. Doprawić lekko solą kuchenną i białym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Sól Kuchenna
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
3 Paluszki Precelkowe
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodać pokrojony koper włoski i kapary, wrzucić i odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
6
Sól zeskrobać z wierzchu łososia. Za pomocą sznurka delikatnie unieś łososia z patelni i ustaw go na powierzchni roboczej. Zeskrobać sól z boków i usunąć sznurek. Za pomocą szpatułki podnieś górny filet i przenieś go na talerz, od strony skóry w dół. Odrzuć wierzch kopru włoskiego i skórkę pomarańczową i pokrój każdy filet rybny na pół. Wyciągnij łososia ze skóry, pozostawiając sól i przenieś na talerze. Łyżka sałatki z kopru włoskiego na wierzchu i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.