Łosoś pieczony w soli z koprem włoskim, kaparami i pomarańczą

Łosoś pieczony w soli z koprem włoskim, kaparami i pomarańczą to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.92 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka skórki pomarańczowej, sok z cytryny, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone w soli Branzino z cytrusami, koprem włoskim i ziołami, Sałatka z łososia, kopru włoskiego i pomarańczy, oraz Łosoś Miso z pomarańczą i koprem włoskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłóż 1 filet z łososia, skórkę do dołu, na powierzchni roboczej i doprawić białym pieprzem. Ułóż skórkę pomarańczową na łososiu i polej połowę kopru włoskiego. Przykryć drugim filetem z łososia, skórką do góry. Resztę kopru włożyć po bokach łososia tak, aby nie było odsłoniętego mięsa. Zawiąż filety razem z sznurkiem kuchennym.
Sól koszerną rozprowadzić na dużej patelni w równomiernej warstwie i piec przez 15 minut. Ostrożnie rozprowadzić 1 filiżankę gorącej soli na dnie dużej patelni bochenkowej, która ma co najmniej 5 cali szerokości. Ułóż łososia na patelni i zalej pozostałą solą rybę. Delikatnie zapakuj sól i piecz łososia przez 45 minut.
Tymczasem w płytkiej misce połącz soki pomarańczowe i cytrynowe z oliwą z oliwek. Doprawić lekko solą kuchenną i białym pieprzem.
Dodać pokrojony koper włoski i kapary, wrzucić i odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Sól zeskrobać z wierzchu łososia. Za pomocą sznurka delikatnie unieś łososia z patelni i ustaw go na powierzchni roboczej. Zeskrobać sól z boków i usunąć sznurek. Za pomocą szpatułki podnieś górny filet i przenieś go na talerz, od strony skóry w dół. Odrzuć wierzch kopru włoskiego i skórkę pomarańczową i pokrój każdy filet rybny na pół. Wyciągnij łososia ze skóry, pozostawiając sól i przenieś na talerze. Łyżka sałatki z kopru włoskiego na wierzchu i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.