Łosoś Marokański
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj marokańskiego łososia. Ten przepis służy 4. Oglądasz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 367 kalorii, 28g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Za 3,46 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 6 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jeśli masz pod ręką sól, kuskus, pomidory śliwkowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 40 minut. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, który jest solidny. Spróbuj Łosoś Marokański, Łosoś Marokański Z Przyprawami, oraz Marokański Grillowany Łosoś dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Na dużej patelni nieprzywierającej smaż cebulę na oleju przez 5 minut lub do miękkości.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Dodaj pomidory, rodzynki i przyprawy; gotuj i mieszaj przez 5 minut.
Umieść łososia w 13-calowym. x 9-w. naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania. Na wierzch z mieszanką cebuli.
Przykryj i piecz w temperaturze 375° przez 25-30 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
W razie potrzeby podawaj z kuskusem.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Bench Sonoma Coast Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
![Bench Sonoma Coast Pinot Noir]()
Bench Sonoma Coast Pinot Noir
Szczupły, żywy i zachwycający. Pochodzi głównie z Winnicy Sangiacomo Amaral Ranch na wybrzeżu Sonoma Ava. To wino o chudej, eleganckiej strukturze i żywej kwasowości, przypominające Burgundy.It uzupełnia bogate sosy, pieczone mięsa i uwielbia być łączony z drobiem.