Łosoś i szparagi w woreczku
Łosoś i szparagi w torbie mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.92 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 251 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka oliwy z oliwek, wody, chwastów koperku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest znakomite. Spróbuj Ciasto Ze Szparagami Z Łososiem, Lasagne z łososiem i szparagami, oraz Łosoś i szparagi w folii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Umieść szparagi i wodę w zadaszonej, bezpiecznej w kuchence mikrofalowej i wentylowanej misce; paruj w kuchence mikrofalowej przez 5 minut.
Łososia natrzeć oliwą z oliwek, 1 łyżką soku z cytryny, koprem, solą i czarnym pieprzem; włożyć do worka foliowego. Szpinak, kapary, czerwoną cebulę i szparagi z solą, czarnym pieprzem i 1 łyżką soku z cytryny wrzucić do worka foliowego piekarnika.
Na łososia ułożyć warzywa. Fold worek foliowy zamknięte i umieścić w naczyniu do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż łosoś będzie łatwo płatkami widelcem, około 30 minut. Ostrożnie rozdziel torbę otwieraną nożem, aby uwolnić parę.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem.
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.
Aromas are concentrated and complex in our 2016 Carneros Chardonnay. Notes of grilled peach, pear, buttered croissant, and vanilla set the stage for a rich, and full-bodied Chardonnay. The aromas expand on the palate with mouthwatering flavors of pear, apple crisp, honeysuckle, toasted coconut, and vanilla wafer. This wine’s balance and structure coupled with its bright acidity makes it an age-worthy wine to be enjoyed for several years. Enjoy this beauty with a succulent roasted chicken and wild mushroom risotto.