Łosoś Dilly
Jeśli masz około 25 minut do spędzenia w kuchni, łosoś w sosie koperkowym może być doskonałym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym i peskatariańskim, który warto wypróbować. Jedna porcja zawiera 140 kalorii , 4 g białka i 5 g tłuszczu . Za 80 centów za porcję otrzymasz przystawkę dla 12 osób. Jest ona dostarczana przez Taste of Home. Niewiele osób wypróbowało ten przepis, ale jeden powiedziałby, że trafił w dziesiątkę. Mieszanka sosu sojowego, pieprzu, musztardy dijon i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular na poziomie 27% , co nie jest zbyt imponujące. Podobne przepisy obejmują: Sałatkę nicejską z wędzonym łososiem alaskańskim i pokruszonym serem feta Alouette , Filety z łososia w panierce migdałowej z pieczonym brokułem i Krokiety ziemniaczane z migdałami i płatkami łososia .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj musztardę, wino, brązowy cukier, ocet i sos sojowy do uzyskania jednolitej konsystencji. Stopniowo dodawaj olej, ubijając. Dodaj koperek i pieprz.
Umieść łososia w płytkim szklanym naczyniu.
Zalej łososia 2 szklankami marynaty. Przykryj i odstaw do lodówki na 1 godzinę. Przykryj i odstaw do lodówki pozostałą marynatę do polania.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Za pomocą szczypiec z długimi trzonkami zwilż ręcznik papierowy olejem kuchennym i lekko nasmaruj ruszt grilla.
Ułóż łososia skórą do dołu na grillu. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu lub w odległości 10 cm od ognia przez 5 minut. Polej odrobiną marynaty. Grilluj lub grilluj przez kolejne 7-9 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo rozdzielać się widelcem, od czasu do czasu polewając sosem.