Łosoś Azjatycki

Łosoś Azjatycki
Azjatycki łosoś może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 304 kalorie, 36g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 4,06 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz zieloną cebulę, piernik, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Łosoś z Bok Choy, sosem azjatyckim i ikrą z łososia, Łosoś Azjatycki Eli, oraz Łosoś Azjatycki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 218°. Linia 15x10x1-calowy patelnia z folią; folia natryskowa z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
W rondlu 2-ćwiartkowym wymieszaj razem sos teriyaki, konfitury, wodę, olej, piernik, musztardę i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos TeriyakiSos Teriyaki
ImbirImbir
PrzetworyPrzetwory
MusztardaMusztarda
CzosnekCzosnek
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować na wolnym ogniu odkryte 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje.
4
Filety z łososia opłukać; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
Na patelni umieścić łososia, skórkę w dół. Łyżka 1/2 szklanki mieszanki sosu na łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Piec 20-25 minut, obracając patelnię po 10 minutach, aż łosoś będzie łatwo płatkami widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Tymczasem podgrzać pozostałą mieszaninę sosu do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować na wolnym ogniu odkryte 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje i zmniejsza się do około 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
8
Ostrożnie przełożyć łososia na półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
9
Skropić gęstym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
10
Posypać cebulą i sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
CebulaCebula

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Laguna Winery Russian River Chardonnay z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia28
Magazyn