Łopatka Cielęca z borowikami, czosnkiem i rozmarynem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj barku cielęcego z borowikami, czosnkiem i rozmarynem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 84g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 621 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 4,86 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka rozmarynu, pomidorów, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowane borowiki z miętą i czosnkiem, Kotlety Jagnięce Z Grilla Z Marynatą Czosnkowo-Rozmarynową, oraz Pieczona cielęcina z rozmarynem i czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. grzyby zmiel na proszek w młynku do kawy lub przypraw. Grubo posiekać czosnek, rozmaryn, tymianek, sól i pieprz w procesorze. Odstawić 1 łyżkę mieszanki czosnku; wcisnąć resztę, 1/2 łyżeczki na raz, do środka cielęciny przez otwory sznurka(lub dziurki w cielęcinie i wcisnąć mieszankę czosnku). Okryć cielęcinę proszkiem grzybowym.
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj kości i brązowy dobrze, o 8 protokół.
Dodać cielęcinę do garnka. Brązowy ze wszystkich stron, około 5 minut.
Dodać reserved 1 łyżka mieszanki czosnku i pozostałego proszku grzybowego do garnka wokół cielęciny i wymieszać 1 minutę. Ułóż kości wokół cielęciny.
Dodaj bulion, wino, pomidory, pastę pomidorową i ocet. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć; wstawić do piekarnika i piec, aż cielęcina będzie miękka, obracając cielęcinę co 30 minut, około 2 godzin. Chłodna cielęcina odkryta 1 godzina. Odrzuć kości. Przechowywać w lodówce do zimna, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce 1 dzień. Zeskrobać tłuszcz z powierzchni sosu.
Przełożyć cielęcinę na powierzchnię roboczą, skrobając dowolny sos z powrotem do garnka.
Cielęcinę pokroić w poprzek na cienkie plasterki o grubości 1/2 cala. Nakładają plastry w dużym naczyniu do pieczenia. Gotować sos do zmniejszenia do 3 1/2 szklanki, o 20 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Łyżka sosu do cielęciny. (Można przygotować 2 dni wcześniej. Przykryć folią i schłodzić.)
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Piecz cielęcinę pod przykryciem do ogrzania, około 35 minut.