Łatwy Przepis Gravlax
Łatwy przepis Gravlax może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 69g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 1337 kalorii. Na 8,62 zł / porcja, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 12 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz koperek, popękany pieprz, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Norweski Przepis Gravlax, Przepis na gravlax z buraków, oraz Łatwy i prosty Gravlax.
Instrukcje
Usuń kości pin z łososia i ocena skóry.
W misce wymieszać cukier, sól i pieprz, aby wymieszać lekarstwo.
Umieścić duży kawałek gazę na patelni prześcieradła.
Połowę posiekanego koperku ułożyć na wierzchu.
Połowę masy posypać posiekanym koperkiem. (Warstwa powinna być nieco cieńsza, gdy filet zwęża się do ogona.)
Umieścić skórkę łososia w dół na wierzchu mieszanki cure. Wycisnąć sok z cytryny na miąższu łososia i posypać pozostałą mieszanką i koperkiem.
Łososia ułożyć na solidnej patelni hotelowej. Łososia polać drugą hotelową patelnią. Naciśnij w dół z 6 - do 8-lb/2,72 - do 3,63-kg wagi.
Po 3 dniach Rozpakuj i delikatnie zeskrobaj lekarstwo; możesz spłukać sól ciepłą wodą.
Posypać trochę posiekanego koperku na wierzchu i pozostawić do wyschnięcia na około 2 do 3 godzin gravlax jest teraz gotowy do użycia lub może być owinięty i schłodzony do 5 dni.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.