Łatwy naleśnik z mąki ryżowej

Przepis na łatwy naleśnik z mąki ryżowej można przygotować w około 20 minut. Za 49 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka, 10 g tłuszczu i łącznie 384 kalorie. Ten przepis służy 2 osobom. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, lakto ovo wegetariańską i przyjazną dla fodmap. Jeśli masz pod ręką jajko, mąkę ryżową, olej roślinny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako bardzo niedrogie śniadanie. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 2 stwierdziły, że był strzałem w dziesiątkę. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt spektakularny wynik łyżką wynoszący 30%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Łatwe bezglutenowe naleśniki z mąką ryżową, Holenderski naleśnik jabłkowy z kiełkami mąki z samopszy i Pieczone jajka na ryżu i naleśniki zbożowe.
Instrukcje
W misce wymieszaj mąkę ryżową i sól; uformuj wgłębienie na środku mieszanki. Wymieszaj jajko, olej roślinny i tyle wody, aby uzyskać gładkie ciasto.
Spryskaj patelnię z powłoką nieprzywierającą sprayem kuchennym i postaw na średnim ogniu; wlać około 1/4 szklanki ciasta na gorącą patelnię. Przechylaj patelnię, aż ciasto pokryje całe dno, tworząc cienki naleśnik; gotować przez 1 minutę. Odwróć i smaż jeszcze około 1 minuty. Powtórz z pozostałym ciastem.