Łatwy Gulasz Wołowy
Łatwy gulasz wołowy jest bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.77 za porcję. Jedna porcja zawiera 645 kalorii, 52g białka, oraz 33g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, łodygi selera, groch i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Łatwy Gulasz Wołowy, Łatwy Gulasz Wołowy, oraz Łatwy Gulasz Wołowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 1/4 szklanki mąki i odmierzonej soli i pieprzu w dużej misce i ubijać do połączenia; odstawić. Trim pieczeń z nadmiaru tłuszczu i ścięgna i pokroić w 1-do 1-1/2-calowe kostki.
Umieścić mięso w mieszaninie mąki i wrzucić do herbu; odstawić.
Rozgrzać olej w dużym garnku z grubym dnem lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż się połysk. Nadmiar mąki otrząsnąć z około jednej trzeciej mięsa i dodać do garnka. Gotować, mieszając rzadko, aż rumiane na całym, o 4 do 5 protokół.
Wyjąć do dużej miski. Powtórzyć z pozostałym mięsem w 2 kolejnych partiach; odstawić.
Dodaj cebulę do garnka i doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i dopiero zaczynają brązowieć, o 5 protokół.
Dodaj pastę pomidorową, wymieszaj, aby pokryć cebulę i gotuj, aż surowy smak się ugotuje, około 1 do 2 minut.
Posypać pozostałą łyżką mąki i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż surowy smak się ugotuje, około 1 minuty.
Wlać wino, zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna garnka i gotować, aż mieszanina zgęstnieje, o 3 protokół.Powrót mięso i wszelkie zgromadzone soki w misce do garnka.
Dodaj bulion, liście laurowe i tymianek i wymieszaj, aby połączyć. Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Natychmiast zmniejszyć ogień do niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Pokrój marchew, seler i ziemniaki w dużą kostkę i dodaj je do garnka (marchew i ziemniaki obierz najpierw, jeśli chcesz). Wymieszać do połączenia, przykryć szczelną pokrywką i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa i mięso będą miękkie, o 1 godzinę więcej.
Usunąć i wyrzucić liście laurowe i łodygi tymianku. Wymieszać w groszku i gotować na wolnym ogniu, aż do ogrzania przez, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.