Łatwy Beztłuszczowy Dal Tadka

Łatwy Beztłuszczowy Dal Tadka
Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 9g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz kurkumę, cebulę, płatki pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj dal tadka, restauracja w stylu dal tadka / jak zrobić dal tadka, Nutty Coconut Fat Bombs (Gluten Free, Paleo, Keto, Whole30 + Vegan), oraz Tadka Dhal dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Włóż soczewicę, wodę i kolejne 7 składników (przez sól) do szybkowaru (patrz UWAGI poniżej dotyczące regularnego gotowania na płycie kuchennej). Gotuj pod wysokim ciśnieniem przez 10 minut i pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie przez 10 minut. Ostrożnie otwórz pokrywkę i sprawdź, czy soczewica jest miękka. Jeśli nie, nadal gotować bez ciśnienia, aż soczewica są w pełni ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
2
Dodaj garam masala i energicznie mieszać, aby soczewica kremowy. Powinna być średniej konsystencji, więc dodać trochę wody, jeśli jest zbyt gęsty. Trzymaj ciepło. Podczas gotowania soczewicy, podgrzać małą patelnię nieprzywierającą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
SoczewicaSoczewica
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Dodać cebulę i gotować, często mieszając, aż zaczną brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Dodać płatki czerwonej papryki i gotować, aż cebula zmięknie i dotknął brązowy. Sprawdź przyprawę soczewicy i dodaj dodatkową sól i garam masala do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Garam MasalaGaram Masala
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
SoczewicaSoczewica
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Podawać na ryżu i góry każdej porcji z rumianą cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia51
Magazyn