Łatwy Beztłuszczowy Dal Tadka
Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 9g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz kurkumę, cebulę, płatki pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj dal tadka, restauracja w stylu dal tadka / jak zrobić dal tadka, Nutty Coconut Fat Bombs (Gluten Free, Paleo, Keto, Whole30 + Vegan), oraz Tadka Dhal dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż soczewicę, wodę i kolejne 7 składników (przez sól) do szybkowaru (patrz UWAGI poniżej dotyczące regularnego gotowania na płycie kuchennej). Gotuj pod wysokim ciśnieniem przez 10 minut i pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie przez 10 minut. Ostrożnie otwórz pokrywkę i sprawdź, czy soczewica jest miękka. Jeśli nie, nadal gotować bez ciśnienia, aż soczewica są w pełni ugotowane.
Dodaj garam masala i energicznie mieszać, aby soczewica kremowy. Powinna być średniej konsystencji, więc dodać trochę wody, jeśli jest zbyt gęsty. Trzymaj ciepło. Podczas gotowania soczewicy, podgrzać małą patelnię nieprzywierającą.
Dodać cebulę i gotować, często mieszając, aż zaczną brązowieć.
Dodać płatki czerwonej papryki i gotować, aż cebula zmięknie i dotknął brązowy. Sprawdź przyprawę soczewicy i dodaj dodatkową sól i garam masala do smaku.
Podawać na ryżu i góry każdej porcji z rumianą cebulą.