Łatwe muffinki z makaronem i serem
Przepis na łatwe muffinki z makaronem i serem jest gotowy w około 55 minut i jest zdecydowanie znakomitą opcją laktoowowegetariańską dla miłośników amerykańskiego jedzenia. Za 50 centów za porcję przepis ten pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 237 kalorii , 11 g białka i 11 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 12 osób. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką mleko, jajko, makaron kolankowy i kilka innych składników, możesz go zrobić. Sprawdza się dobrze jako śniadanie. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 32% . Ta ocena nie jest taka niesamowita. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Mac and Cheese Almost Free , BBQ Mac and Cheese i Creamy Bacon Mac and Cheese .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj foremkę do muffinek nieprzywierającym sprayem do pieczenia. W małej misce wymieszaj bułkę tartą, oliwę z oliwek i sól; odstaw.
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj makaron i gotuj przez około 8 minut, powinien być nadal lekko twardy.
Zdejmij z ognia, odcedź i włóż z powrotem do garnka; mieszaj z masłem i jajkiem, aż makaron będzie równomiernie pokryty. Odłóż 1/2 szklanki ostrego sera cheddar i wymieszaj pozostały ser cheddar, mleko i ser mozzarella z makaronem. Nałóż łyżką do przygotowanej foremki na muffiny.
Posyp wierzch resztą sera i mieszanką bułki tartej.
Piecz przez 30 minut w rozgrzanym piekarniku lub do momentu, aż wierzch ładnie się zrumieni. Pozostaw muffinki do ostygnięcia na kilka minut przed wyjęciem z formy. Pozwoli to serowi stężeć, a muffinki zachowają swój kształt.