Łatwy Tilapia może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 2 i kosztuje $8.68 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 66 g tłuszczu, oraz w sumie 918 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 66 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka cytryny, filety filety tilapia, cytryna, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest świetne. Podobne przepisy to Łatwa Tilapia, Łatwa Pieczona Tilapia, oraz Easy Tilapia Piccata.
Instrukcje
1
Podgrzej dużą patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Filety skropić oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3
Umieścić filety na patelni i posypać połowę cytryny nad. Gotować przez 3 minuty z każdej strony, lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Przełożyć filety na talerz i ogrzać.
5
Dodaj wino, pozostałe 1/2 cytryna, pomidory, kapary, i sól i pieprz na patelni. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości i gotować przez 2 minuty, aby spalić alkohol. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i zwróć filety na patelnię wraz ze szparagami. Przykryć i dusić jeszcze 2 minuty, a następnie przenieść rybę i szparagi do naczynia i zachować ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Alkohol
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
6
Ponownie, zwiększyć ciepło do średniej wysokości i ubić na maśle, i gotować do pożądanej konsystencji. Łyżka sosu nad rybą, i podawać.
Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Caposaldo Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.