Łatwa Polenta z sosem pomidorowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj łatwą polentę z sosem pomidorowym. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, mleko, mąkę kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj SOS pomidorowo-bazyliowy z polentą, Polenta z pikantnym sosem pomidorowym, oraz Polenta z sosem pomidorowo-Shiitake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar 9 calowy plac pieczenia naczynia.
W dużym garnku połącz mleko i bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Kiedy jest w wrzeniu toczenia, stopniowo ubijaj mączkę kukurydzianą, upewniając się, że nie ma grudek. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, stale mieszając, aż gruby, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać z parmezanem.
Polentę wlać do przygotowanego naczynia do pieczenia, a na wierzchu rozprowadzić sos spaghetti.
Piec przez 10 minut w rozgrzanym piekarniku lub do momentu aż sos będzie bulgotał.