Złote tłuczone ziemniaki z masłem truflowym
Złote tłuczone ziemniaki z masłem truflowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 294 kalorie, 9g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła truflowego, ziemniaków Yukon gold, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%. Spróbuj Puree z kalafiora z olejem truflowym, Złote Puree Ziemniaczane, oraz Złote Puree Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku przykryj ziemniaki zimną wodą i zagotuj. Posolić obficie wodę i gotować ziemniaki na umiarkowanie dużym ogniu, aż bardzo miękkie, o 20 protokół.
Ziemniaki odcedzić w durszlaku. Wrzuć je do garnka i potrząśnij garnkiem na umiarkowanie wysokim ogniu, aż ziemniaki będą całkowicie suche, około 1 minuty.
Używając masher ziemniaki, zmiażdżyć ziemniaki w garnku.
Dodać 3/4 szklanki mleka i niesolonego masła i doprawić solą i pieprzem. Kontynuuj zacieranie, aż ziemniaki będą gładkie.
Dodać pozostałe 3/4 szklanki mleka i masła truflowego do ziemniaków i zacieru, aż dokładnie wymieszane. Ponownie doprawić solą i pieprzem i podawać na gorąco.
Uwaga: masło truflowe jest dostępne w specjalistycznych sklepach spożywczych lub pocztą z Urbani USA (800-281-2330).