Złota Lasagna
Przepis Złota lasagne może zaspokoić swoje pragnienie Morza Śródziemnego w około 1 godzina i 15 minut. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 294 kalorie, 10g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś curry, mąkę, świeżo startą gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Lasagna Z Piżmową Różową, Lasagna Z Kurczaka Ze Złotem-Szparagi, oraz Lasagna Warzywna Z Domowymi Arkuszami Lasagna (Bez Maszyny Do Makaronu).
Instrukcje
W 10-do 12-calowej patelni na dużym ogniu, często mieszać cebulę z 2 łyżki masła, aż kuleje, o 5 protokół. Miarka się 1/2 szklanki mieszanki cebuli i odstawić. Na patelni dodać imbir, curry i squash; wymieszać, a następnie zeskrobać do miski. Ser ricotta wymieszać z mieszanką do dyni i dodać sól do smaku.
Dodać jajko i dobrze wymieszać.
Opłukać i osuszyć patelnię; powrócić do wysokiej temperatury.
Dodaj pozostałe masło, zarezerwowaną mieszaninę cebuli i mąkę. Mieszać, aż mąka będzie złoty, o 3 protokół.
Zdjąć z ognia; dodać bulion i pół na pół.
Wymieszać na gładką masę. Wymieszać na dużym ogniu, aż do zagotowania mieszaniny; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, o 5 protokół.
Dodaj 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej i sól do smaku.
W międzyczasie, na patelni 5-do 6-kwartowej na dużym ogniu, doprowadzić do wrzenia około 3 litrów wody.
Dodaj lasagne i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż do miękkości ugryźć, 12 do 16 protokół.
Odcedzić, zanurzyć w zimnej wodzie, a następnie ponownie odcedzić.
Rozprowadzić około 1/2 szklanki sosu cebulowego równomiernie na dnie 9-przez 13-calowej zapiekanki. Ułóż 1/2 lasagne starannie nad sosem na pokrycie. Łyżka całą mieszaninę squasha na makaron i poziom rozprzestrzeniania. Przykryć starannie pozostałym makaronem i całkowicie zalać pozostałym sosem cebulowym.
Posypać parmezanem i pokropić gałką muszkatołową.
Piec lasagne w piekarniku 375, aż bulgotanie na brzegach i lekko rumiane na górze, 35 do 40 protokół.
Odstawić 15 do 20 minut; pokroić i podawać szeroką łopatką.