Zwiędły szpinak z masłem gałki muszkatołowej
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać zwiędły szpinak z masłem gałki muszkatołowej spróbować. Ten przepis służy 8. Na $9.08 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 146 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz szpinak z płaskimi liśćmi, gałkę muszkatołową, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Lucjan smażony na zwiędłym szpinaku z grzanym masłem Zinfandel, Cannelloni ze szpinakiem i gałką muszkatołową, oraz Szpinak pieprzowy z kremem z gałki muszkatołowej.
Instrukcje
Doprowadzić 1 szklankę wody do wrzenia w szerokim garnku na dużym ogniu, a następnie gotować szpinak, podrzucając szczypcami, aż całkowicie zwiędnie, o 5 protokół.
Odcedzić w durszlaku, naciskając tylną łyżką, aby wydobyć jak najwięcej płynu.
Rozgrzać masło w tym samym garnku na średnim ogniu, aż piana opadnie, następnie wymieszać gałkę muszkatołową, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i szpinaku. Gotować, rzucając szczypcami, aż po prostu podgrzany.
Szpinak można umyć i wysuszyć 1 dzień wcześniej i schłodzić, zawinięty w papierowe ręczniki, w szczelnie zamkniętej torbie.
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "