Zuppa di Pasta e Fagioli freschi (zupa z makaronu i świeżej fasoli)

Zuppa di Pastan e Fagioli freschi (Pastan i świeża zupa fasolowa) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 5 i kosztuje $2.46 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 450 kalorii. Mieszanka fasoli, selera, bulionu warzywnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj 30-minutowa Pastan i zupa z fasoli (Pastan e Fagioli), Pastan e Fagioli (włoski makaron i zupa fasolowa), oraz Pastan i zupa fasolowa: Pastan e Fagioli dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 4-do 5-Quart patelni na średnim ogniu, połączyć olej, cebula, marchew, seler, i czosnek; mieszać często aż cebula kuleje, o 5 protokół.
Dodać bulion, przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Wymieszać makaron penne do bulionu i gotować 7 protokół.
Tymczasem wykończenia łodygi kończy i pociągnąć za sznurki z fasoli. Fasolę opłukać i pokroić na 2 cale długości.
Dodaj fasolę do makaronu; gotować, aż oba będą miękkie do ugryzienia, 5 do 6 minut dłużej.
Dodać bazylię i wymieszać.
Kadzi do misek i rozsypać prosciutto równomiernie na porcjach.
Dodać parmezan, sól i pieprz do smaku.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Piccini Chianti Classico]()
Piccini Chianti Classico
Skomplikowany i uporczywy nos wypełniony nutami wiśni i dzikich jagód. Podniebienie jest dobrze skonstruowane, eleganckie, okrągłe i gładkie z owocowymi nutami i miękkimi taninami i długim wykończeniem. Idealne połączenie do grillowanego czerwonego mięsa i makaronu al ragu. Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Merlot