Zupa ziemniaczano-serowa

Zupa ziemniaczano-serowa
Ziemniaki i Cheddar-Zupa serowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 1,38 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 571 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Jest idealny do Jesień. Mieszanka soli, wody, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa Ziemniaczana Z Serem Cheddar, Ser Cheddar Zupa Ziemniaczana Brokuły, oraz Boczek Ziemniaczany Brokuły Cheddar Zupa Serowa.

Instrukcje

1
W dużym rondlu, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Boczek wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
3
Wylać wszystko z wyjątkiem 2 łyżek tłuszczu boczku lub, jeśli nie masz 2 łyżek, dodać wystarczającą ilość oleju do gotowania, aby uzupełnić ilość. Zmniejszyć ciepło do umiarkowanie niskiego poziomu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
4
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż półprzezroczyste, o 5 protokół. Wymieszać ziemniaki, wodę i sól i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić, pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Połowę zupy wyjąć z patelni i puree w robocie kuchennym. Alternatywnie, rozgnieść niektóre ziemniaki z masher ziemniaków. Przecier z powrotem na patelnię. Na małym ogniu dodaj ser i mieszaj do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Zdjąć patelnię z ognia. Skosztuj zupy i dodaj więcej soli w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Zupę podawać z boczkiem i szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
1
Podaj Merlot stanu Waszyngton z tą bogatą i zadymioną zupą. Merlotowie z waszyngtońskiej Kolumbii i doliny Yakima są nieco bardziej powściągliwi niż ich bracia z Kalifornii i mają wyraźny podkład mineralny, który sprawia, że są tu naturalni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MerlotMerlot
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
2
Uwagi: gotujące się ziemniaki mają mniej skrobi niż pieczone, czyli lepiej trzymają się razem po ugotowaniu. Dlatego są często używane w zupach i sałatkach ziemniaczanych. Ale nie w tej zupie. Ponieważ chcemy, aby niektóre ziemniaki rozpadły się na mniejsze kawałki i zagęściły zupę, ziemniaki do pieczenia są idealnym wyborem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowanie ZiemniakówGotowanie Ziemniaków
Pieczenie ZiemniakówPieczenie Ziemniaków
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn