Zupa Ziemniaczano-Porowa
Zupa ziemniaczano-porowa może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.57 za porcję. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz boczek, oliwę z oliwek, yukon gold i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa Ziemniaczana Z Pora, Zupa ziemniaczana, kukurydziana i Por, oraz Boczek, Ziemniaki, Por I Zupa Krabowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać por; gotować 15 minut lub do miękkości, często mieszając (nie brązowieć). Odstawić.
Połączyć bulion, ziemniaki i kalafior na patelni; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 25 minut lub aż ziemniaki będą miękkie. Ostudzić 10 minut; wymieszać z mlekiem.
Umieścić jedną trzecią mieszaniny ziemniaków w blenderze; proces do uzyskania gładkości.
Wlać puree mieszanki ziemniaków do dużej miski. Powtórz procedurę dwa razy z pozostałą mieszaniną ziemniaków.
Powrót puree mieszaniny ziemniaków do patelni; mieszać w por, pieprz, sól, i kukurydza. Gotować na średnim ogniu 5 minut lub do dokładnie ogrzanego, często mieszając.
Tuż przed podaniem posypać pokruszonym boczkiem.