Zupa ziemniaczano-orzechowa z grzankami z szynki

Zupa ziemniaczano-orzechowa z grzankami z szynki
Zupa ziemniaczano-orzechowa z grzankami z szynki to bezglutenowe zupa. Jedna porcja zawiera 358 kalorii, 8G białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz sól, liście rozmarynu, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa ze słodkich ziemniaków z grzankami Pancetta-rozmaryn, Zupa ziemniaczana Yukon Gold z oliwą ze szczypiorku, redukcją buraków i grzankami Confit ze słodkiego czosnku, oraz Tajska zupa orzechowa z grillowanymi grzankami z masła orzechowego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 4-do 5-quart holenderski piekarnik, roztopić masło na średnim ogniu. Cebulę, seler i czosnek ugotować na maśle 10 minut, mieszając od czasu do czasu, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Dodać bulion, słodkie ziemniaki i posiekany rozmaryn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
RozmarynRozmaryn
BulionBulion
3
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Przykryć; dusić 25 minut lub aż ziemniaki będą bardzo miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
4
Wyjąć z ognia; ostudzić 15 minut.
5
W międzyczasie podgrzej 10-calową patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać szynkę; gotować, aż rumiane i chrupiące ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
7
Osuszyć na ręcznikach papierowych; przykryć, aby się ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
8
W blenderze lub robocie kuchennym umieść jedną trzecią mieszaniny ziemniaków. Okładka; blend na średniej prędkości do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Wlać do dużej miski. Powtórz dwa razy z pozostałą mieszaniną ziemniaków. Powrót puree mieszaniny do holenderskiego piekarnika; wymieszać z masłem orzechowym. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż zupa będzie gładka. Wymieszać z bitą śmietaną, solą i pieprzem; gotować do całkowitego ogrzania. Najlepsze indywidualne porcje z szynką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
ZiemniakZiemniak
ZupaZupa
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Dekoruj gałązkami rozmarynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn