Zupa Z Zielonego Groszku
Mroźna zupa z zielonego groszku może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 146 kalorii, 8G białka, oraz 4G tłuszczu. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka liści mięty, zielona cebula, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 46%. Podobne przepisy to Sałatka Z Zimnego Groszku, Makaron z papryką cukrową i marchewką soba, oraz Pomidor awokado ogórek ciecierzyca groszek Sałatka z Fetan i grecka cytryna Dressing.
Instrukcje
Rozgrzać masło w dużym ciężkim rondlu na średnim ogniu 1 minutę.
Dodaj zieloną cebulę i skórkę pomarańczową, i smażyć, mieszając od czasu do czasu, 5 minut lub aż lekko rumiane.
Dodać groszek, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować 10 do 15 minut więcej lub do miękkości, mieszając raz lub dwa razy. Jeśli groch grozi przypaleniem, dodaj niewielką ilość bulionu warzywnego i wymieszaj.
Miarka do blendera lub robota kuchennego, dodać 1 szklankę bulionu i następne 4 składniki, i puree, aż będzie gładka.
Przenieść połowę mieszanki do dużego dzbanka niereaktywnego.
Dodać pozostałe 2 szklanki bulionu do mieszaniny grochu w blenderze i puree z dużą prędkością, aż będzie gładka.
Połączyć z mieszaniną w dzbanku, przykryć i schłodzić co najmniej 2 godziny przed podaniem.
Dobrze ubijamy lub homogenizujemy blenderem i kadzi do schłodzonych misek do zupy.
Dekorować, w razie potrzeby.