Zupa Z Topinamburu
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, lakto ovo wegetariańskie i pierwotne przepisy do swojego repertuaru, zupa z topinamburu może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 16G tłuszczu i w sumie 222 kalorie. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 2,21 USD za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, cebulę, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Działa najlepiej jako hor d ' oeuvre, i odbywa się w około 1 godzina i 35 minut. 17 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ryba w skórce Brioche z Puree z topinamburu i piklami z topinamburu, Krem z karczocha i zupy z topinamburu, oraz Zupa Z Topinamburu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Przyniosłem garść Topinamburów do domu z targu, umyłem je i upiekłem (skórę i wszystko) w piekarniku z prostą mżawką oliwy z oliwek, soli morskiej i pieprzu. Gotowałem je przez całą drogę, jak pieczonego ziemniaka. Próbowałem je upiec po raz drugi, zastępując oliwę z oliwek olejem z orzechów laskowych, aby uzyskać jeszcze smaczniejsze rezultaty. Teraz warzywo ryzykuje przejęcie mojego życia produkcyjnego, jakie znam! Trochę pokroiłem w cienkie krążki, usmażyłem i posypałem sałatką z rukoli. Pyszne. Myślałem, że osiągnąłem szczyt z tymi preparatami, dopóki nie spróbowałem tej zupy...Połączenie ich pieczenia i Duszenia daje złożony smak.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Połóż 1/2 karczochów jerozolimskich na blasze do pieczenia.
Skrop je 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek i posyp solą i pieprzem.
Umieść blachę na środku piekarnika i gotuj, aż całkowicie ustąpią po przekłuciu czubkiem noża, 30 do 45 minut.
W międzyczasie pokrój resztę karczochów jerozolimskich w plastry o grubości 1/2 cala.
Podgrzej średni garnek i dodaj pozostałe 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodaj cebulę i czosnek i dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez 5 minut.
Dodaj tymianek i plastry topinamburu i wymieszaj, aby zmiksować składniki. Sprawdź przyprawę. Gotuj przez 5 do 10 minut i dodaj 4 szklanki wody.
Gotuj, aż karczochy Jerozolimskie będą całkowicie miękkie, 25 do 30 minut. Jeśli płyn zbyt mocno zmniejszy się w tym czasie gotowania, dodaj pozostałą 1 szklankę wody.
Wyjmij upieczone z piekarnika, pokrój je na ćwiartki i dodaj bezpośrednio do mieszanki zupy. Smak przypraw.
Wyjmij tymianek z garnka.
Dodaj śmietanę. Zupę przecieraj małymi partiami w blenderze (lub blenderze ręcznym), aż będzie gładka. Aby uzyskać bardziej " rustykalną "konsystencję, zmiksuj tylko 1/2, a pozostałe 1/2" pozostaw grube."
Podawać z chrupiącym zakwasem lub chlebem z pestkami, aby wydobyć naturalnie orzechowy smak zupy.
Propozycja podania: chrupiący chleb na zakwasie lub chleb z nasionami.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti można łączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut]()
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Bukiet prezentuje nuty zielonego jabłka, wiciokrzewu i prażonej brioche. Na podniebieniu utrzymuje się delikatna równowaga suchości i kwasowości z odrobiną cytryny Meyer, spadzi i delikatnych nut kwiatowych. Blanc de Blancs Brut jest bardzo przyjazny dla kuchni i koktajli. Spróbuj z pikantnymi przystawkami, popcornem z masłem, kremowymi daniami z makaronu, smażonym kurczakiem, pikantnymi daniami azjatyckimi, owocami morza, deserami na bazie owoców lub półmiękkim serem. Wymieszaj z likierami z czarnego bzu lub owoców lub świeżym sokiem i wysokiej jakości alkoholami, aby uzyskać lekki, orzeźwiający musujący koktajl.Mieszanka: Chardonnay nadaje głębię i złożoność dla ogólnej równowagi, podczas gdy Chenin Blanc nadaje cytrusom i nutom miodu kremową konsystencję. Wyższa kwasowość colombarda zapewnia strukturę, długość i przyjemną mineralność, którą uzupełnia profil owocowy Ugni Blanc. Winogrona pochodzą z wysokiej jakości terroirów we Francji, takich jak Burgundia i Dolina Loary.