Zupa z szynki i słodkich ziemniaków wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.27 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odebrać masło, bazylia, szynka, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Spróbuj Zupa nazistowska krem z zupy ze słodkich ziemniaków, Zupa Ze Słodkich Ziemniaków (Curry Kumara Soup), oraz Dwukrotnie pieczone Skórki ze słodkich ziemniaków z orzechami pekan Streusel (akan Individual Sweet Potato Casserole) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć rosół z kurczaka, słodkie ziemniaki, szynka, seler, i cebula w stockpot; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować, aż słodkie ziemniaki będą miękkie, 10 do 15 protokół. Wymieszaj zieloną paprykę, marchewkę, kukurydzę, czosnek, Bazyl, płatki pietruszki, czarny pieprz i sól do zupy i gotuj na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia
Pietruszka Suszona
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
(wątroba I Szyja Usunięte)
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
(dostosuj Według Własnego Gustu)
Przygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Roztopić masło w rondlu na średnim ogniu; mąkę ubić widelcem na masło. Gotować i mieszać mieszaninę aż zgęstnieje, o 1 minutę. Powoli wymieszać mleko do mieszaniny masła i mąki, aż całkowicie gładka; kontynuować gotowanie i mieszanie na średnim ogniu, aż zgęstnieje, 4 do 5 Więcej minut. Ser cheddar wymieszać z mlekiem do rozpuszczenia i wygładzenia.