Zupa z squasha zimowego curry z chipsami Cheddar

Zupa z squasha zimowego curry z chipsami Cheddar
Need a danie główne bezglutenowe i wegetariańskie? Zupa z squasha zimowego z chipsami Cheddar może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 386 kalorii. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz blanszowane migdały, bogaty wywar z indyka, średnio gorący Madras curry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 59%. Spróbuj Zupa squasha zimowego curry z czerwoną soczewicą, mlekiem kokosowym i małżami, Curry Squash zupa z jabłkami i Cheddar topi, oraz Curry Butternut Squash brokuły Cheddar i kozi ser zupa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej garnku rozpuścić masło w oleju roślinnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
świeża Resztkaświeża Resztka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj cebulę i czosnek i gotować na dużym ogniu, mieszając, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodać curry i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
4
Dodać squash i gotować, mieszając, przez 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
5
Dodać 6 filiżanek wywaru i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż squash jest miękka, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
6
Tymczasem, zorganizować 4 kwadraty Cheddar w dużej patelni nonstick i gotować niezakłócony na umiarkowanym ogniu, aż bulgotanie, o 1 1/2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Posypać każdy kwadrat niewielką szczyptą nasion kminku i 3 lub 4 plastry migdałów; gotować, aż krawędzie będą złote i ser jest ustawiony, o 1 1/2 minut dłużej. Za pomocą cienkiej szpatułki, flip chipsy serowe i gotować, aż migdały są lekko rumiane, o 20 sekund dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
ChipsyChipsy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
8
Przełożyć na blachę wyłożoną papierowymi ręcznikami i ostudzić, aż będzie chrupiąca. Wytrzeć patelnię i powtórzyć z pozostałym Cheddar, nasiona kminku i migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Pracując partiami, puree zupę w blenderze. Odstawić zupę do garnka i stopniowo mieszać w około 2 szklanki bulionu, aż zupa ma jedwabistą, bisquelike konsystencji. Doprawić solą i pieprzem i ogrzać na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Kadzi zupę do płytkich misek i przekazać Cheddar chipsy obok do zanurzenia lub kruszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
11
Dodać do przodu: zupę można przechowywać w lodówce do 3 dni. Chipsy Cheddar można przechowywać przez noc w szczelnym pojemniku. Recrisp na blasze do pieczenia w piekarniku 350 i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia20
Magazyn