Zupa z soczewicy z wędzoną kiełbasą
Zupa z soczewicy z wędzoną kiełbasą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 705 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,51 zł za porcję. Jeśli masz kiełbasę, wodę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej do gotowania można śledzić to danie główne z Surowy sernik jagodowy z polewą okruchową jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Jesień. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 81%. Spróbuj Zupa Z Soczewicy Z Wędzoną Kiełbasą, Zupa z soczewicy z wędzonym indykiem, oraz Wędzony Indyk-Zupa Z Soczewicy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku rozgrzać olej na umiarkowanym ogniu.
Dodaj seler, cebula, i marchew i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula jest przezroczysta, 5 do 10 protokół.
Dodaj soczewicę, pomidory, wodę, suszony pikantny, jeśli używasz, liść laurowy, sól i pieprz. Przynieś na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować, częściowo pokryte, aż soczewica są miękkie, o 40 protokół.
W międzyczasie podgrzej dużą patelnię nieprzywierającą na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać kiełbasę i gotować, obracając, aż rumiane, o 3 protokół w ogóle.
Usunąć Gdy kiełbasa jest wystarczająco chłodna, aby obsłużyć, pokroić ją w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala.
Wymieszaj kiełbasę i świeży pikantny, jeśli używasz, do zupy i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut dłużej.
Usunąć liść laurowy. Jeśli zupa jest zbyt gęsta jak na twój smak, rozcieńcz ją dodatkową wodą.
Rekomendacja win: niedrogie czerwone wina o nazwie CTES-du-Rhne-z dzielnicy o tej samej nazwie na południu Francji-mają zwykle ziemiste i pikantne smaki, które ładnie zrównoważą soczewicę i kiełbaski.