Zupa z soczewicy z wędzoną kiełbasą

Zupa z soczewicy z wędzoną kiełbasą
Zupa z soczewicy z wędzoną kiełbasą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 705 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,51 zł za porcję. Jeśli masz kiełbasę, wodę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej do gotowania można śledzić to danie główne z Surowy sernik jagodowy z polewą okruchową jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Jesień. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 81%. Spróbuj Zupa Z Soczewicy Z Wędzoną Kiełbasą, Zupa z soczewicy z wędzonym indykiem, oraz Wędzony Indyk-Zupa Z Soczewicy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym garnku rozgrzać olej na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj seler, cebula, i marchew i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula jest przezroczysta, 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodaj soczewicę, pomidory, wodę, suszony pikantny, jeśli używasz, liść laurowy, sól i pieprz. Przynieś na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować, częściowo pokryte, aż soczewica są miękkie, o 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony PikantnyMielony Pikantny
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
SoczewicaSoczewica
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
W międzyczasie podgrzej dużą patelnię nieprzywierającą na umiarkowanie wysokim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać kiełbasę i gotować, obracając, aż rumiane, o 3 protokół w ogóle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
6
Usunąć Gdy kiełbasa jest wystarczająco chłodna, aby obsłużyć, pokroić ją w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
7
Wymieszaj kiełbasę i świeży pikantny, jeśli używasz, do zupy i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół
8
Usunąć liść laurowy. Jeśli zupa jest zbyt gęsta jak na twój smak, rozcieńcz ją dodatkową wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół
9
Rekomendacja win: niedrogie czerwone wina o nazwie CTES-du-Rhne-z dzielnicy o tej samej nazwie na południu Francji-mają zwykle ziemiste i pikantne smaki, które ładnie zrównoważą soczewicę i kiełbaski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
SoczewicaSoczewica
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia61
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn