Zupa z soczewicy z cytryną
Zupa z soczewicy z cytryną może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i lakto ovo wegetariański przepis ma 240 kalorii, 14g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Za 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka pieprzu, marchwi, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 15 minut. Z łyżką wynik 77%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zupa Z Soczewicy Cytrynowo-Rozmarynowej, Zupa Z Czerwonej Soczewicy Z Cytryną, oraz Zupa Z Soczewicy Z Kremem Jogurtowym Cytrynowym.
Instrukcje
Podgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu. Dodaj cebulę i czosnek i gotuj, aż cebula stanie się złotobrązowa, około 5 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy, kminek, sól koszerną, czarny pieprz i 1/8 łyżeczki chili w proszku. Gotuj i mieszaj jeszcze 2 minuty, aż przyprawy będą pachnące.
Dodaj bulion z kurczaka, soczewicę i marchewkę. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica będzie miękka, około 30 minut.
Wlej połowę zupy do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy. Przytrzymaj pokrywkę blendera złożonym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby zupa się poruszyła, zanim pozostawi ją na puree. Puree partiami do uzyskania gładkości i wlać do czystego garnka. Alternatywnie możesz użyć blendera i zmiksować zupę bezpośrednio w garnku. Nie przecieraj całej zupy, zostaw ją trochę grubą.
Dodaj sok z cytryny i kolendrę, a następnie dopraw do smaku solą.
Skrop oliwą z oliwek i posyp chili w proszku do podania.