Zupa z soczewicy z brokułami Rabe
Zupa z soczewicy z brokułami Rabe może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 461 kalorii, 30g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz liść laurowy, soczewicę, pastę pomidorową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej do gotowania można śledzić to danie główne z Surowy sernik jagodowy z polewą okruchową jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Toskańska zupa z białej fasoli z brokułami Rabe – zupełnie inny Twist na zupie jarzynowej, Zupa Brokułowa Rabe, oraz do zupy z ciecierzycy, kopru włoskiego i brokułów.
Instrukcje
W dużym rondlu rozgrzać olej na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż półprzezroczyste, o 5 protokół. Wymieszać w marchew, seler i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zaczną mięknąć, o 5 protokół.
Wymieszaj z soczewicą, wodą, pastą pomidorową, liściem laurowym, solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić, częściowo pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż soczewica są miękkie, o 30 protokół.
Tymczasem, w dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować brokuły rabe aż tylko miękkie, o 5 protokół.
Do zupy wmieszać skórkę z cytryny.
Usunąć liść laurowy. Kadzi zupę do miski i góry każdej porcji z niektórych brokułów rabe.
Pomiń brokuł rabe. Rozdrobnij dziesięć uncji surowego szpinaku, escarole lub Szwajcarskich liści chard i wymieszać je do zupy pięć minut przed jej wykonaniem. : Zupa z soczewicy jest również pyszna sama w sobie, bez żadnych zieleni.
Rekomendacja wina: to świetny czas, aby zwrócić się do starego przyjaciela, Beaujolais. Szczera owocowość, miękka konsystencja i żywa kwasowość wina kontrastują z soczewicą i tępią gorycz brokułowego rabe.