Zupa Z Soczewicy

Zupa z soczewicy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 663 kalorie, 47g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 2,88 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz cebulę, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, łodygi selera i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. 33 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kolejna zupa, soczewica Bacony i zupa jarzynowa, Zupa Z Szynki I Soczewicy, oraz Zupa Z Soczewicy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, marchew i seler.
Dodać czosnek, sól, i pieprz i saute, aż wszystkie warzywa są miękkie, o 5 do 8 protokół.
Dodaj pomidory. Dusić, aż soki odparują, mieszając od czasu do czasu, około 8 minut.
Dodać soczewicę i wymieszać.
Dodać bulion i wymieszać.
Dodać gałązki tymianku. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż soczewica są prawie miękkie, o 30 protokół.Wymieszać z makaronem. Dusić, aż makaron będzie miękki, o 8 protokół. Dodaj zupę do miski.