Zupa z owoców morza dla tłumu
Zupa z owoców morza dla tłumu to danie główne dla 48 osób. Za 2,39 USD za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 15 g białka i 13 g tłuszczu. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Udaj się do sklepu i kup krewetki, mąkę, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 19%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy obejmują zupę z curry z kokosem i owocami morza (rassa z owoców morza), zupę Minestrone dla tłumu i zupę z pieczonych ziemniaków dla tłumu.
Instrukcje
W dużym czajniku zagotuj bulion i kraba. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut lub do czasu, aż chleb krabowy po wymieszaniu rozpadnie się na kawałki. W międzyczasie na kilku dużych patelniach podsmaż cebulę na maśle, aż będzie miękka. Mieszaj mąkę, aż się połączy. Wymieszać z mieszaniną krabów; wrócić do wrzenia.
Dodaj przegrzebki, krewetki, tymianek i pietruszkę. Gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5-7 minut lub do momentu, aż przegrzebki staną się nieprzezroczyste.
Dodać śmietanę, sól i pieprz; gotować i mieszać aż do zagotowania (nie gotować).